AdaKuTanya

Its Time To Think Differently ...

Timetable aku

Published by Kimaizura under on 3:34 AM

SALAM & HELLO..
Apo kabar kekawan aku skalian? ada baik punya x? HAHAHA!!!
bagus2.. anyway, sori la coz lambat update.. biasa la baru masuk sem baru kn..so, agak bz la skit. Kena wat tu, kena wat ni.. dah nk naik pening dah kepala hotak aku ni.. HAHAHA!!!

Ok2, tanpa membuang masa.. aku nk tunjuk kat korang jadual aku dari time FOUNDATION sampai DEGREE.. biar gambar je yang menceritakan segalanya.. HEHEHE!!!

p/s : foundation sem 1


Haa.. ni la jadual aku time aku budak hingus kat UNITEN. Amacam? sama x dengan jadual korang? komfem la x kn? pack giler la jadual time foundi ni.. ingat masuk foundi boleh goyang kaki, rupa2nya kaki xleh nk goyang.. HAHAHA!!!
p/s : foundation sem 2
Yang ni macam ok.. bukan pe, tgk la jadual. Setiap hari kelas kol 10 a.m, tu xtermasuk dengan hari Khamis.. HEHEHE!!! time ni aku boleh la goyang2 skit.. dari sem 1 tu.. 1 habuk pn xleh nk goyang.. HAHAHA!!!
Lepas je kelas, terus gerak g lepak.. smpai la bosan.. (jangan tiru tau.. buang masa je).

p/s : foundation sem 3 (last punya)
Bagi aku sem ni la paling teruk skali.. kenapa? yela, sem ni la yang memaksa aku ambik subjek PHYSIC, dah la aku xde asas dlm subjek tu.. tp, dengan jiwa yang kental & hati yang tabah.. aku harungi gak dengan jayanya.. HAHAHA!!!

p/s : degree 1st year sem 1
Ni la jadual aku untuk first year degree.. Sakit sikit la coz kelas start kol 8 a.m, tu pn selang dlm 1 minggu.. HAHAHA!!! yang penting ada kelas malam hari khamis.. (macam la aku slalu pergi je). Ok, korang tgk jadual ni ok ke x? HEHEHE!!! ada yang paling penting la.. Aku xda kelas hari jumaat.. & memang terbaik la.. HAHAHA!!!

p/s : degree 1st year sem 2
Jadual ni kira style gak.. yela, camne xstyle.. time ni aku ada masa petang dan aku bleh wat banyak benda.. contohnya, g jogging, tgk bola kat padang.. HEHEHE!!! aku cakap kt korang, memang best klau jadual pack time pagi coz klau ada kelas petang or malam, komfem korang akan mengantuk.. HAHAHA!!!

So, ni je la yang aku boleh sajikan kepada korang.. sori kalau kekurangan info dan kalau ada ape2 pertanyaan, korang boleh kemukakan soklan kat facebook aku.. HAHAHA!!!
aku harap korang boleh buat jadual study dengan lebih baik lagi dari aku..
anyway, jangan sesekali ponteng kelas coz korang bayar duit untuk blajar dan bukan untuk bersuka ria.. HEHEHE!!!
"BELAJAR SEHINGGA KE NEGARA CHINA"

that all, kt jumpa dalam entry yang akan datang ye..
jangan marah2.. 
BYE!! BYE!! BYE!!

Mothers Day 2011

Published by Kimaizura under on 6:09 AM

SALAM & HELLO with full of love to everyone..
Kali ni aku nk update entry yang paling top pada jam & waktu skarang.. So, memandangkan korang dah pn baca title tuk post kali ni.. xperlu la aku ulas panjang lebar yep.. HAHAHA!!!

Ntah la hadiah pe yang perlu aku bagi kat mama aku coz skarang aku dah kt UNITEN.. agak sedih + dukacita la hati seorang anak yang duk diperantauan ni.. HUHUHU!!!
pe yang aku boleh buat kn.. So, sempena HARI IBU sedunia kali ni.. aku terus call mama dan mengucapkan perkataan tersebut di telinganya.. HEHEHE!!!

p/s : to my lovely mum
sehubungan itu, aku cari lagu yang paling sesuai tuk Mothers Day ni.. mesti korang pernah dengar + lagu ni budak2 tadika pn dah boleh hafal.. HAHAHA!!!
okok.. ni dia lagu.. meh layan jap!

BOYZ 2 MEN :-
You taught me everything
And everything you've given me
I always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah

There isn't anything
Or anyone that I could be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side, oh

You were there for me
To love and care for me
When skies were gray

Whenever I was down
You were always there
To comfort me

And no one else can be
What you have been to me
You will always be 

You will always be the girl
In my life, for all times

Mama, mama you know I love you (I love you)
You know I love you
Mama, mama, you're the queen of my heart
Your love is like tears from the stars (Yes it is)
Mama I just want you to know
Lovin' you is like food to my soul
(Yes it is, yes it is, oh yes it is,
yes it is, yes it is, oh)

You're always down for me
Have always been around for me
Even when I was bad
You've shown me right from my wrongs
Yes you did

And you took up for me
When everyone was down on me
You always did understand
You gave me strength to go on

There were so many times
Looking back when I
Was so afraid

And then you'd come to me
And say to me
I could face anything

And no one else can do
What you have done for me
You'll always be, you will always be
The girl in my life

Mama, mama you know I love you
(You know I love you)
You know I love you
Mama, mama, you're the queen of my heart (You are)
Your love is like tears from the stars
(Your love is like tears from the stars)
Mama I just want you to know (Mama I just want you to know)
Lovin' you is like food to my soul

Never gonna go a day without you
Fills me up just thinkin' about you
I'll never go a day without my 

Mama, mama you know I love you
(You know, mama, you know I love you)
You know I love you
Mama, mama, you're the queen of my heart
(The queen of my heart)
Your love is like tears from the stars
(See your love, your love is like tears from the stars)
Mama I just want you to know (Mama whoa, my mama, mama)
Lovin' you is like food to my soul
(Loving you is like food to my soul)

Oh yeah, yeah
You are the food to my soul
Yes you are

HAHAHA!!! best kan lagu ni.. klau xsilap aku la kn.. lagu ni famous kot!
kepada anak2 sekalian JAGA la IBU anda sepertimana dia MENJAGA kamu semasa kecil dan sebesar tapak KAKI dan ingat la, JANGAN sesekali DERHAKA kepada ibu ok!!
"SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU"
that all.. sorry if aku ada terkasar bahasa dlm entry kali ni..
ok, see you all later ok,
BYE!! BYE!! BYE!!

Dah kat UNITEN

Published by Kimaizura under on 3:59 AM

SALAM & HYE semua..
First of all aku nk bgtau yang aku dah sampai kt UNITEN.. HAHAHA!!!
Aku sebenarnya xtau nk ckpe pe kt korang.. ada sedih n ada yg gumbira.. (cewah!)
Ok, skarang aku dah boleh update story mory tuk korang.. so, korang boleh la stat click kt blog aku ni.. HEHEHE!!!
Aku rasa cam xde pape je yg nk bgtau wat masa skarang.. penat!! penat!! penat!!

Orait teman2 sekalian.. mau tido dulu..
ketemu kita di entry yang lain ok..
Bye!! BYE!! bye!!

Good Bye..

Published by Kimaizura under on 11:46 PM

Quick & Last update..
I just want to say GOOD BYE!!!
c u after 1 month..
that all
SAYONARA~!
p/s : comelkn sy? bye...


i MISS u la..!

Published by Kimaizura under on 9:46 PM

HELLO everybody & readers.. HAHAHA!!!
Hari ni adalah hari last aku guna tenet & duk kat UNITEN.. coz malam ni nk gerak balik KELANTAN da.. rasa sedih menyelubungi perasaan aku skarang.. (ayat sastera).. HAHAHA!!!
yela2, mesty korang xsabar2 kn nk suh aku story pasal entry kali ni... tol x?? tol x?? HEHEHE!!!
tanpa membuang masa lg. meh aku start story pasal entry ni.. so, stay tuned!!

Sbenarnya aku pn xtau dari mana nk start.. (LOL), hurmm.. Aku akn balik kelate untuk 1 bulan "1 month" ok!!!.. argghh!!.. tertekan la plak tiba2.. HAHAHA!!! bkn pe.. sebab mesti aku rindu giler la kt awek aku sorang ni.. walaupn SMS or call, xkn dpt hilangkan rasa rindu tu.. berlainan la if jumpa face to face & borak2 smpai xigt dunia..
mesty korang rasa cam aku kn? korang kesian x kt aku?? HUHUHU!!!, klau kesian tolong la topup tuk aku.. xleh RM10 pn, RM5 jd la.. ni nombr aku 019-392**** topup tau!!, jasa mu akn ku kenang smpai mati beb.. HAHAHA!!!

(dah2 la tu qayum oii, smbung citer ko)..
Awek aku ni pn satu.. dah tau aku nk balik mlm ni, bleh plak dia buat2 xtau kn?? tol x syang?? HAHAHA!!!
yela2, i tau i ni sape je bg u (buat ayat tacing)..HOHOHO!!! sbenarnya dia saje je wat camtu.. aku dah tau nape dia wat camtu.. komfem xbg aku balik tp syang, nk wat camne.. cuti sem memisahkan kita tuk seketika.. (sebak).. u jangan la sedih2 yep.. i balik bkn lama pn.. just 1 bulan = 4 minggu

xbalik lg pn da MISS u la!! camne la klau i da smpai sana?? komfem i xleh tahan rindu.. camne ni?? u jahat la wat i camni.. HEHEHE!!! smpai hati u tau!!
haaa..!! sblum i terlupa, i nk bg pesanan skit.. :-

1) stdy tu leklok skit.. u kn da nk final xlama lg..
2) klau sakit or demam (rindu), jgn paksa diri tuk stdy.. call je i.. HAHAHA!!!
3) makan tu bia cukup.. jgn xmkn plak, nanti gastrik ok!
4) klau g lepak2 tu.. ingt la kt i yg kesunyian kt umah tu.. HEHEHE!!!
5) klau ada problems, jgn sedih.. coz i'm with u..
6) jaga diri leklok k..
7) jaga body lelok gak.. body?? (xde kena mengena lansung)
8) jgn layan citer sedih2 bnyk sangat.. HIHIHI!!!
9) jgn nakal2 tau semasa i xde.. u nakal, coz i lg nakal.. HAHAHA!!!
10) nanti, u da habis exam... kita jumpa k.. >_<

Bnyk x pesanan i tuk u?? ala, skit je.. i xnk bgtau yg lain.. coz tu bia la rahsia antara kita.. HAHAHA!!!
(korang nk tau yg secret tu?? tnya la sndiri)
penatnya taip.. meh sini syang, u tolong taip tuk i plak.. bleh gak u blaja camne nk bebel kt blog.. asyik bebel kt i je.. HAHAHA!!!, klau u stuju, bgtau yep.. bkn susah pn.. wat je cam ni, senang kn? bkn xbest.. memang best habis la u..!

nanti u jd addicted nk bebel kt sini, jgn salahkn i ok.. HEHEHE!!!
ehh!! ehh!! nape korang xckp kt aku suh upload pic?? nasib baik aku ingt.. klau aku luper camne? mesty korang bosan kn ngn entry kali ni.. okok, nah 1 picture untuk tatapan korang..

p/s : ni la awek aku.. <3 her so much!!
camne?? ok x?? yeah.. aku tau awek aku xse-hot awek korang kn.. & aku bersyukur dpt bersama ngn dia.. and yg paling penting, aku terima dia seadanya.. 
aku harap hubungan kami kekal smpai ke jinjang pelamin dan ank cucu..cewwahh! (boleh g jauh) HAHAHA!!!

Anyway, aku ada 1 lagu special : Wali Band - Baik-baik sayang


Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang


Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu


Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku


Aku rasa cukup la stakat ni aku bebel.. penat plak.. plus tiba2 sakit kepala.. hadooii!!
Ape2 pn syang, the words that i can say is i love u so much!! i heart u.. i'm yours ok! 
c U all again & later.. (klau aku update lepas ni) HEHEHE!!!

Last word from me :

"HAVE A NICE HOLIDAY"

ByE!! bYe!! BYE!!

Lagu Negeri Kelantan

Published by Kimaizura under on 9:15 AM

HELLO my friends... HAHAHA!!!
Post kali ni berkenaan ngn lagu negeri KELANTAN.. pernah dengar x??
pada orang kelate tu, demo ingat ko x lagu negeri kito? kalu ingt mujo, kalu xingt gak.. parok molek demo.. HAHAHA!!!
Ok2, tanpa membuang masa korang yg bernilai tu.. jum layan lagu negeri kelahiran aku.. HAHAHA!!!



Lanjutkan usia Al-Sultan kami
Sultan Kelantan raja ikrami
Aman sentosa Tuhan sirami
Kekal memerintah kami
Kasih dan taat setia disembahkan
Keriangan diucapkan
Segala kebesaran Allah cucurkan
Bertambah kemuliaan

Aku bleh bg lirik jep.. klau korang nk dgr yg original, search la kt YouTube .. HAHAHA!!!
Aku gerak dulu. ada kerja yg perlu aku bereskan..
c U all later..
BYE!!

Kelantan VS Harimau Muda

Published by Kimaizura under on 8:51 AM

SALAM & HELLO...!!
Entry kali ni pasal bola skit.. HEHEHE!!!, bkn pe la kan, aku pn peminat bola sepak MALAYSIA gak mcm korang.. HAHAHA!!!
Td aku ngn member aku gerak g mkn kt LOT10 (blakang amanah je). So, ingtkn nk lepak2 mkn saje.. tup tup ada match la di antara team KELANTAN vs HARIMAU MUDA.. memang aku xlepaskn la peluang yg ada ni.. (coz team kelantan) HAHAHA!!!
Tp, kitorang smpai sana lewat & game dah nk start separuh masa ke-2... sangat la rugi coz xdpt dtg awal.. pada separuh masa pertama, kelantan mendahului harimau muda ngn 2-1, so, lepas mkn, perut aku plak wat hal dan kitorang terpaksa balik.. sedih tol la!
Aku just tahu keputusan game dari Facebook.. trimas facebook coz menghubung aku ngn dunia luar.. HAHAHA!!!
ni la result game yg aku dpt :


                                          2                       VS                         1

Bereh2, apo2 hal pn aku nk ucapkan tahniah kepada team Kelantan coz dpt kalahkan team Harimau Muda.. HAHAHA!!!
biasa la adat permainan. ada menang & kalah, so, jgn la berputus asa.. next time cuba lg yep..

"MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA"

Aku rasa tu je la kot.. HAHAHA!!!
jumpa kalian dlm entry yang akan datang...

Bye!! BYE!! bYe!!